26 Aralık 2008 Cuma

MAYMUN GÖZÜNÜ AÇTI

Beyefendi buyurmuşlar; O muteber şahsa iletmenizde fayda var......... diye başlamış ve altını da o çok değerli bilgileri ile donatmış.

Bir çok arkadaş şimdi bu da ne oluyor diyebilir. Konu invert şurup ve invert kek, yani invert şeker.
Beni ve bir arkadaşımızı da yarım doktor ilan etmiş. Buyurmuşlar; invert şeker evde imal edilemez ve arıları öldürür. Evet çok doğru bir söz aslında evde imal edilirse mutfağı kirletmek ve hanımdan laf işitmek var ucunda onun için en iyisi bu işi bir piknik tüp ile arılıkta yapmak.

Aslında bu işe karşı çıkmakla arıcılık adına bir çok meşakkate katlanıp bu işi araştıran ve biz arıcıların hizmetine sunan üniversitelerin çok değerli araştırma sonuçlarına karşı çıktığının bile farkında değil.

Kendilerine yorum yazdım eğer bu konuyu çok iyi biliyorsanız lütfen biz cahilleri aydınlatın HMF nedir yenilir mi içilir mi,arı denen bu mahlukata HMF nin ne kadarı zararlıdır,ne kadarı faydalıdır. Eğer yazarlarsa bilgileniriz.

Ve bizi bilgilendirirkende kendisinden bu konuda araştırma yapmış (avrupadaki üniversitelerin araştırmalarını kastediyorum bizim üniversiteler zaten onları kaynak gösteriyor) üniversitelerin çalışmalarını göstermesini rica ediyorum..... Böyle bir meziyetiniz varsa bu konuda lütfen bizi bilgilendirin. Bu doğrudur diyebilmeniz için kaynak göstermeniz gerekiyor.

Şimdi içime bir şüphe düştü işte acaba birinin tekerine çomak mı soktuk?

Maymun gözünü açtı artık bundan sonra kimse bizi yanlış yönlendiremeyecek!!!!!!!!



Bunlar da invert şurup ile beslenip petek ören arılar. Galiba bunlar ölmüş,belkide biz yanlış görüyoruz.....

12 yorum:

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

yaa ali bey neler oluyor allah aşkına,boş verin şu densizleri bizler biliyoruz,yani bu işi yapanlar olarak, BİLGİNİN PAYLAŞIM OLDUGUNU SİZLERDEN ÖGRENDİK.Bayram öncesi yazdıgım YAŞAM ÜSTÜNE adlı alıntı yazımı bu sebebten yayınlamıştım.bizim gibi düşünenlerin kurtarma yazılısı var,canınızı sıkmayın.iyiler yanınızda olsun daima..

Unknown dedi ki...

Ali Şekerli, Siz hangi malzemenin bayisisiniz?
ADMİN şekerin bayiliği kimde acaba?
İşin aslı reklam yapmak.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Hadi buyur buradan yak...

Daha neler ile suçlanacağız bakalım.

Paylaşımın adı reklam ise evet reklam yapıyorum. İtirazınız mı var...

Unknown dedi ki...

siz deyil onu yazan reklam yapmak için yazmış olmalı.
Bayiliğiniz yoksa kimin var? düşünün az.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Selamlar Ali Bey;

Maşallah arılarınız bayağı telef olmuş ::)))

d.m.t dedi ki...

Benim itirazım var! :)

Ama bende şüphelendim doğrusu soyadınızda şekerli! Bir bayilik durumu olmasın?
Şaka şaka alınmayın.
Konuyu değiştireyim; Sizin orada havalar nasıl kar yağışı var mı? :)

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Sayın yacelf pardon yanlış anlamışım kusura bakma kimin ne bayii olduğunu bilmediğim için bana söylediğinizi zannettim.Özür dilerim.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Demet hanım bizim burada kar var dışarı çıkamıyoruz ne yapalım.Yazın arılardan aldığımız zehiri birbirimize enjekte ediyoruz işte.Yarımda olsa doktoruz ya bizim muhteşem bey gibi kıvırdım ucunu enjektörün birilerine saplamaya çalışıyorum:::)))

Zafer bey o arılar benim değil tanıyamadınız mı arıları?

d.m.t dedi ki...

Allah iyiliğinizi versin!Beni güldürdünüz!

Dışarı çıkıp şöyle ciğerlerinize buz gibi bir hava çekin; eminim iyi gelecektir.
Zehiri boşuna harcamayın; arı zehirine bir ara iyi para veriyorlardı :)

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

İlahi Ali kardeş ,takma kafanı kim,kimin ne olduğunu çok iyi bilmekte .

Tıpkı Hz Mevlana'nın dediği gibi :
Nice insanlar gördüm ,
Üzerinde elbise yok .
Nice elbiseler gördüm ,
İçinde insan yok.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...
Birkaç gündür bloglarda bir hararetli tartışmadır gidiyor.Bizim gibi acemilerde hayretler içerisinde ve bir o kadar da şaşkınlık içerisinde izliyoruz.Şahsen Ali abi invert şurup yapma ile ilgili senin tarifin olsun,Mehmet Yüksel ve Ali türk olsun yazılarını ilgi ile incelemiş ve baharda uygulamaya hazırlanırken yalçın bey'in bu konuda sert çıkışı beni bir hayli şaşırttı.Lakin öne sürdüğü tezleri pek inandırıcı bulmadım.HMF değerlerinin zararlarından bahsetmesi hoş ama onun imal edenler tarafından kontrol altına alınamıyacağı tezine katılmıyorum.Sizlerinde invert yaparken üzerinde duruduğunuz konu şurupun 117 dereceyi geçmemesi.Bunu imal ederkende satın alacağımız bir derece ile kontrol etmenin zor olacağını düşünmüyorum.
Bir diğer mevzu ise sizin gibi yaş ve tecrübe bakımından muteber insanların bize bilgi ve tecrübelerini aktararak iyilikten başka ne gibi bir çıkarınız olacak ki suçlama ile itham ediliyorsunuz anlayamıyorum...

Şükrü KOCA dedi ki...

Ali Bey Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Bu yapılan tartışmalar arıcılık adına eğer doğru yapılabilirse faydalı bile olabilir. Ben Yalçın Beyin yazısından rahatsız olmadım ama yazısının başına koyduğu iki resim ile bazılarını üzmesi ve acemi arıcıları yazısında "amatür arıcı" diyerek küçümsemesinden rahatsız oldum. Görünen o ki yazısından herkes rahatsız olmuş.
Benim bu tür kırılganlıklardan korkum şu; Bloglarda yazan arkadaşlar bilgilerini paylaşıyorlar, karşılığında hiçbir maddi yarar elde etmiyorlar. Birgün küsüp giderlerse bundan bizim gibi arıcılığı yeni öğrenen dostlar zararlı çıkacaklar.
Onun için site ve blogta yazan arkadaşlar biz biriz hepimiz arıcılığı daha iyi yapabilmek için uğraşıyoruz. Birbirimizi üzmek arkadaşları küstürmek bize fayda sağlamaz. Onun için lütfen hoşgörü