9 Şubat 2009 Pazartesi

KOVANLARI VE BALLIKLARI TAŞIMAK İÇİN ARABA

Araba 4 adet ballık veya kovan alabilir kovanları taşır iken yük tekerleğin üzerinde kaldığı için taşıma yorucu olmuyor yükü hiç hissetmiyorsunuz.
Çocuk bisikletinin maşası ile beraber kesilmiş tekerleği kaynak ile gövdeye tutturuluyor.


Tabanın ortasında bir kayıt daha var.


Arabanın gövdesi 40*20 profilden. Tekerlekleri orta boy çocuk bisikletinin tekerleği tekerlekler biraz büyük olunca engebeli arazide çok kolay yürüyor.

Bence böyle bir araba her arıcıya lazım ballıklar boş ta olsa elle taşımak zor oluyor.

7 yorum:

Hüseyin Basri ÇALIŞKAN dedi ki...

ali bey bunun azıcık versiyonunu bende kullanıyorum ve çok rahat ediyorum. her anlamda arıcılığıma katkılarınız için teşekkürler

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Ali abi hani bu arabanın asansörü.Bu arabayı yapmadan önceki tasarımında başka bir şey vardı o ne oldu. Araba güzel olmuş ama benim zaten iki tekerli skuturum var::))

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Şekerli sizin yapınızda araştırma geliştirme yeni icatlar bulma özelliğiniz olmalıki değişik öneriler ve fikirler ortaya atıp insanları düşünmeye ,beyin jimnastiği yapmaya zorluyorsunuz bana göre çokda iyi yapıyorsunuz,ne mutluki insanların hizmetine güzel bir buluş veya diğer hizmetleri sunabilmek,başarı ve sağlık dileklerimle birlikte saygılar sunuyorum,kolay gelsin.

İlhami Uyar dedi ki...

Ali bey 9 şubat pazartesi olmalı sizin blog yazınızın başındaki tarih öyle demiyor bilginize.

E.ÇOKENGİN dedi ki...

Güzel bir araç düşünüp yapmışsınız tebrik ederim.Arıcalrın meslek hastalıklarının başında Bel Fıtığı gelir böyle araçlar kullanmak eminimki bu hastalığa yakalanma riskini azaltacaktır.Kutlarım...

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

ali bey araban çok güzel bir tasarım biz bu iş icin el arabasına benzer bir araba kullanıyoruz tek teker ve bolan lastik çünkü arazide anca öyle kolayını bulduk diger tekerler kuraktan olan çatlaklarda yürümedi bilgi paylaşımın için sagol

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Hüseyin kardeşim sen arıcılık okuyordun galiba inşallah senin katkın bizlere daha çok olacak.

Sayın bakanım daha çok proje var,varda sponsor yok be!!!! sıradaki asansörlü olan yakında o da olur.

İlhami abi olumlu düşüncelerin için teşekkür ederim.Sizin gibi dostlarım olduğu sürece inşallah daha iyileri olacak.

sayın Erdal bey çok doğru teşhis etmişsiniz arıcıların çoğu bel fıtığı.Ama bu tür aletler kullanılırsa yapılan iş yorucu da olmuyor.

Ali osman bey araba tek teker ve tekerlek te küçük olunca çok zor yürüyor.